Eurostat: România, Bulgaria și Ungaria, țările din UE cu cel mai mic salariu mediu în 2021 – Digi24

În 2021, salariul mediu anual ajustat pentru angajaţii cu normă întreagă din Uniunea Europeană era de 33.500 euro, arată datele publicate în premieră luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Anul trecut, în rândul statelor membre UE, cel mai ridicat salariu mediu anual ajustat full-time era în Luxemburg (72.200 euro), Danemarca (63.300 euro) şi Irlanda (50.300 euro), iar cel mai redus în Bulgaria (10.300 euro), Ungaria (12.600 euro) şi România (13.000 euro).

Directiva UE privind „Cartea albastră” prevede folosirea acestui indicator pentru determinarea salariului mediu anual brut pentru fiecare stat membru UE şi acordarea permiselor de lucru pentru angajaţii cu înaltă calificare. Directiva are ca obiectiv atragerea în UE a angajaţilor cu înaltă calificare conform unor condiţii de admisie mai flexibile, îmbunătăţind drepturile şi posibilitatea deţinătorilor „Cărţii albastre” de a se muta mai uşor în alt stat membru UE.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Grigore Sichitiu a sunat în redacția GSP pentru a-l pune la punct pe Viorel Moldovan: „Râde de șeic? Aia e fan – Gazeta Sporturilor
Next post Șeful serviciului secret de la Chișinău susține că Rusia vrea să invadeze Republica Moldova în ianuarie… – Digi24