Edi Iordănescu nu-l mai vrea pe Daniel Boloca la națională! – Gazeta Sporturilor

Relația Boloca-națională e compromisă, motiv pentru care mijlocașul de la Frosinone nu va mai fi convocat, indiferent de statutul pe care-l va avea în Italia. Edi Iordănescu nu mai are încredere în el, iar jucătorul insistă în declarații despre cât de rău s-a simțit în România.

O descoperire pe care a încercat s-o facă Edi Iordănescu s-a transformat într-un mic scandal și va rămâne doar atât, nu va rezulta un nou internațional bun.

TRANSFER A treia plecare de la FCSB » Contract pe trei ani și jumătate + mesajul noului club

Edi Iordănescu nu-l mai vrea pe Boloca la națională!

Daniel Boloca a fost convocat de două ori în echipa națională și, în cele patru partide pe care le-au inclus acțiunile, el a evoluat numai în 6 minute din finalul unui amical cu Slovenia pierdut cu 1-2. Apoi a mers la o selecție pe care a organizat-o Roberto Mancini, selecționerul Italiei, și a devenit atras de „squadra”, a uitat de reprezentativa României.

Iordănescu jr. a discutat în public despre caz, a căutat să explice de ce mijlocașul defensiv nu a fost folosit mai mult. Surse din Federație susțin că selecționerul nu o să mai apeleze la Boloca din cauza comportamentului pe care l-a avut închizătorul de la Frosinone. Edi și colaboratorii lui sunt dezamăgiți fiindcă ei au simțit cum Daniel a căutat să-i pedepsească după ce el a părăsit România fără să fi evoluat atât cât și-ar fi dorit.

Edi Iordănescu nu-l mai vrea la națională! Relația e compromisă: jucătorul nu va mai fi convocat, indiferent de rezultate

Boloca (tricou galben), la singura apariție în tricoul reprezentativei de seniori, în finalul eșecului cu Slovenia (1-2). Foto: sportpictures.eu

Nu i-a plăcut în România

Jucătorul nu și-a modificat atitudinea nici după comentariile din media ale lui Edward. El a discutat de curând în presa italiană despre selecția la care a fost prezent sub comanda lui Mancini și despre convocările din România.

A spus că s-a simțit stingher printre români, că nu cunoaște limba română și că nu i-a plăcut deloc să facă parte din lotul tricolor. Boloca a crescut în Italia și e de trei ani la Frosinone, care l-a adus din liga a patra, de la Fossano. Are 24 de ani și nu a bifat până la vârsta aceasta nici măcar un minut în Serie A, a jucat numai în ligile mici din Peninsulă. 

Acțiunea la care Mancini l-a chemat pe Boloca a fost una la care au participat doar fotbaliști care nu fac parte în mod obișnuit din lotul Italiei, nu au fost solicitați pentru selecția aceea și „senatori de drept”, jucători italieni importanți. Ceea ce înseamnă că este posibil ca Daniel să nu fie convocat vreodată în lotul campioanei europene și să fi ratat definitiv și ocazia de a evolua pentru România. 

18 meciuria jucat Boloca în sezonul acesta din Serie B, fără să marcheze vreun gol. Echipa lui, Frosinone, e prima în clasament, cu 3 puncte peste Reggina și cu 6 peste Genoa. Primele două promovează direct, următoarele șase participă la un baraj pentru ultimul bilet de Serie A

Ar fi avut o concurență cu mult mai slabă

Mijlocaș central, Boloca ar putea avea șanse să joace pentru Italia numai dacă ar înregistra în perioada următoare un salt spectaculos la un club mai important decât este Frosinone. Mancini îi are pentru mijlocul terenului pe: Verrati, de la PSG, Jorginho, de la Chelsea, Locatelli, de la Juventus, Pellegrini și Cristante, de la Roma, Barella, de la Inter, Tonali, de la Milan. 

La Europeanul câștigat a mai jucat și Pessina, fost la Atalanta atunci, aflat acum la Monza, în Serie A. În România, Boloca nu ar fi concurat cu fotbaliști atât de buni. Iordănescu jr. se chinuie să găsească suficienți mijlocași centrali buni. Răzvan Marin, Cicâldău, Tudor Băluță, Alexandru Crețu, Marius Marin sunt opțiunile cele mai clare ale selecționerului român.

Sunt mulți care nu știu limba

Boloca s-a plâns în presa italiană că i-a fost greu să se adapteze în naționala României și pentru că, neștiind limba, el nu putea să comunice cu niște colegi pe care oricum nu îi cunoștea. Edi Iordănescu s-a referit și el la problema comunicării greoaie atunci când a explicat de ce nu l-a folosit mai mult pe Daniel în primele acțiuni în care l-a convocat. 

Ca Boloca mai sunt și alți români în Vest. Daniel Pancu a fost tot în Italia, recent, ca să-i urmărească pe câțiva jucători disponibili pentru naționala U20 pe care o conduce. Și el a întâlnit români care vorbeau doar italiană pentru că fuseseră născuți și crescuți în Italia. Pe unul dintre ei l-a întrebat „Mă cunoști?”. „Parcă da, ai jucat la…”. A fost nevoie să completeze Pancu „la Rapid am jucat”. Ei nu au urmărit campionatul românesc și nici nu-l urmăresc. 

Citește mai multe știri despre naționala României:

S-a stabilit cine transmite meciurile României din preliminariile Euro 2024 » Ce post TV va avea exclusiv dubla decisivă pentru locul 2!

Marele regret al lui Tiberiu Ghioane: „Dacă juca Hagi cu Slovenia, ne califica la Mondial!”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Brentford – Liverpool 3-1. ”Albinele” îi înving pe ”Cormorani” pentru prima dată în 84 de ani – DigiSport
Next post Șumudică, internat în Arabia Saudită: ”Am fost rău, rău. Nu mi-am revenit”. Ce a pățit antrenorul român – DigiSport