Dinamo face apel împotriva deciziei de respingere a planului modificat + Cortacero, bun de plată! – Gazeta Sporturilor

Articol de Viorel Tudorache – Publicat marti, 20 decembrie 2022 17:31 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 17:49

Dinamo are termen până vineri, 23 decembrie, să facă apel la decizia prin care judecătorul sindic a respins Planul de reorganizare modificat. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a anunțat că pregătește documentația.

Apelul va fi judecat cel mai devreme luna viitoare. Vacanța judecătorească este între 19 decembrie și 8 ianuarie.

După mai multe amânări, Tribunalul București a anunțat că nu a mai analizat viabilitatea Planului de reorganizare modificat, deoarece nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței.

Pe de altă parte, vinovații pentru intrarea lui Dinamo în insolvență nu mai sunt atât de siguri că pot scăpa basma curată din toată povestea.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit, luni, 12 decembrie, că procedura insolvenţei nu poate fi închisă înainte de soluţionarea prin hotărâre definitivă a acțiunii de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă, formulată în temeiul art. 169 din Legea nr. 85/2014.

Asta înseamnă că Pablo Cortacero, Alex Couto și firma Lotus, considerați de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu principalii responsabili pentru un management defectuos, care a dus la intrarea lui Dinamo în insolvență, pot fi buni de plată.

Potrivit legii, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al SC Dinamo 1948 S.A. să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvenţă.

În raportul privind cauzele și împrejurările care au condus la starea de insolvență a lui Dinamo, întocmit de Răzvan Zăvăleanu, se arată: „Considerăm că prin conduita ilicită a membrilor organelor de conducere, aceștia au manifestat o gravă neglijență în ce privește conducerea activității debitoarei, faptele acestora determinând în mod direct la ajungerea societății în insolvență și prejudicierea creditorilor prin nerecuperarea creanțelor acestora”.

8 milioane de eurosunt datoriile presante pe care le are de plătit Dinamo 1948

1,88 milioane de euroeste cuantumul datoriilor curente acumulate de Dinamo 1948 S.A. pe durata perioadei de observație, calculate la data întocmirii Planului de reorganizare modificat

13 milioane de euroeste suma totală pe care SC Dinamo 1948 S.A. prognozează să o încaseze conform Planul de reorganizare modificat și implementat până la 21 noiembrie 2025

DINAMO Ovidiu Burcă reclamă: „O spun deschis. Steaua n-ar trebui să fie în play-off!” Ovidiu Burcă nu-l iartă: „A devenit un fotbalist neantrenabil” DINAMO Ovidiu Burcă nu-l iartă: „A devenit un fotbalist neantrenabil”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post VIDEO Explozie la conducta care transportă gaze din Rusia în Europa prin Ucraina: Cel puțin trei persoane au murit / Gazprom: Furnizarea de gaze continuă prin conducte paralele – HotNews.ro
Next post Cât costă mantia tradiţională arabă pe care emirul Qatarului i-a pus-o pe umeri lui Messi. Vânzările au – STIRILEPROTV.RO