Dică, pus să comenteze ipoteza lansată de Victor Pițurcă: „Nu există antrenori care n-au făcut compromisuri! – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 21:49 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 22:22

Nicolae Dică, fostul antrenor al celor de la FCSB, a comentat în emisiunea lui Dan Udrea de la Orange Sport declarația recentă oferită de Victor Pițurcă, cel care spunea că „Dică nu și-a dorit să revină la FCSB, însă a făcut un compromis”.

E clar că orice antrenor tânăr își dorește să antrenze. E și normal să se mai facă anumite compromisuri. Credeți că toți antrenorii care acum sunt pe la 60 de ani nu au făcut compromisuri? Nu au avut deloc discuții, n-au făcut compromisuri cu președinții? A mers totul strună? 

Peste 20 de ani, dacă dă Dumnezeu și am succes și fac bani, milioane de euro, poate că o să spun și eu anumite lucruri! (…) Eu spun că nu există antrenori care în cariera lor nu au avut un patron sau un președinte care să le spună: «Bă, aș vrea să-l bagi pe X sau pe Y!»

(…) Dacă voiam să antrenez non-stop, mergeam la Liga 2, la Liga 3, dar nu antrenez oriunde”, a spus Nicolae Dică, în cadrul emisiunii „Sport Report” de la Orange Sport, moderată de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor. 

FCSB „Ați putea lucra cu Gigi Becali?” » Răspunsul unuia dintre antrenorii apreciați din noul val: „Nu cred că s-a schimbat, iar rezultatele se văd”

Dan Udrea a intervenit după ce a ascultat discursul lui Dică: „Eu cred că există și antrenori care n-au acceptat niciodată nimic!”

Experimentatul jurnalist a intervenit apoi cu o precizare la care Dică nu a găsit un răspuns.

Eu cred că există și persoane care n-au acceptat niciodată nimic! Eu nu cred că nu există antrenori care au 50-60 de ani și care n-au făcut compromisuri niciodată. Eu așa cred”, a opinat Dan Udrea. 

M-am dus la FCSB pentru că îmi doream enorm să duc echipa în Europa! Vedeam că echipa era eliminată de toți, de prin toate țările, și asta a fost ambiția mea, să duc din nou echipa în cupele europene.

– Nicolae Dică

Victor Pițurcă: „Dică nu și-a dorit să se mai întoarcă la FCSB!”

Victor Pițurcă a vorbit despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB, fiind convins că acesta nu a dorit să revină la formația roș-albastră.

Fostul selecționer a analizat și situația în care se află antrenorii români, nevoiți să accepte condiții dificile din cauza patronilor. El i-a sfătuit pe tehnicieni să semneze contracte cu clauze clare, care să interzică imixtiunile patronilor.

„Îl vedem pe Dică, pe care l-am văzut foarte, foarte supărat. Și are dreptate. Eu sunt sigur că nu şi-a mai dorit să mai vină la FCSB, dar ce era să facă? El are nevoie să antreneze şi toţi trebuie să antreneze. Dacă stau, nu e bine pentru ei, îi uită lumea.

În fotbalul românesc, 80% dintre antrenori sunt obligați să facă anumite compromisuri. Altfel nu antrenează. Ce sfat pot eu să le dau eu? Ca să îşi desfășoare activitatea ca profesionişti, cel mai important e ce semnează. Am vorbit cu mai mulţi antrenori tineri şi mi-au spus: «Nea Piţi, nu vor» (n.r. – patronii nu acceptă contracte cu clauze care să-i apere pe antrenori de imixtiunile şefilor).”, a spus Victor Pițurcă la OrangeSport.

VIDEO Andrei Prepeliță a comentat posibilitatea unei colaborări cu FCSB: „Nu cred că domnul Becali s-a schimbat”

Citește și alte știri despre FCSB: 

EXCLUSIV // VIDEO „Ați putea lucra cu Gigi Becali?” » Răspunsul unuia dintre antrenorii apreciați din noul val: „Nu cred că s-a schimbat, iar rezultatele se văd”

FCSB – Barcelona la București? Se pregătește un nou turneu de senzație

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Varianta globală a pliabilului OPPO Find N2 Flip primește certificări oficiale; Când va debuta smartphone-ul? – Mobilissimo.ro
Next post OFICIAL | Prima lovitură a iernii reușită de PSG – DigiSport