Decizie definitivă în Consiliul European. Maşinile pe benzină, motorină şi hibride, interzise… – Antena 3 CNN

Consiliul Uniunii Europene a aprobat definitiv, astăzi, proiectul privind interzicerea motoarelor pe benzină, motorină şi hibride începând din 2035.

Polonia a votat împotriva măsurii, în timp ce România, Italia şi Bulgaria s-au abţinut de la vot.

La insistenţele Germaniei, motoarele cu ardere internă vor putea fi produse şi după anul 2035, prin utilizarea de combustibili sintetici, cu emisii poluante zero. Însă nu vor mai putea fi fabricate motoare pe benzină, motorină sau de tip hibrid.

Practic, începând din anul 2035, în Uniunea Europeană vor putea fi fabricate doar autoturisme şi autoutilitare care să nu mai emită particule poluante.

Vor putea fi fabricate motoare electrice, inclusiv prin tehnologii cu hidrogen, dar şi motoare cu ardere internă, utilizând doar combustibili sintetici ecologici.

Conform noilor norme, dacă nu vor fi modificate în urma evaluărilor ulterioare, motoarele pe benzină, motorină sau de tip hibrid nu vor mai putea fi fabricate începând din anul 2035.

Polonia a fost singura ţară care a votat împotriva măsurii la reuniunea Consiliului UE privind Energia. Italia, România şi Bulgaria s-au abţinut de la vot, potrivit cotidianului Le Figaro.

În şedinţa de luni, Italia exprimase obiecţii, care însă nu s-au concretizat astăzi.

Source: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Edi Iordănescu a ales lotul României pentru meciul cu Belarus + „Tricolorii” care nu au prins foaia de joc – DigiSport
Next post Samsung a lansat noile telefoane din seria Galaxy A. Cât costă și care sunt specificațiile – economie.hotnews.ro