De ce a câștigat Djokovic la Roland Garros un break fără să joace, cu Alcaraz. Regula „bizară”, explicată

Carlos Alcaraz nu a reușit să reziste din punct de vedere fizic în fața lui Novak Djokovic, sârbul punând presiune pe iberic încă din primul punct al meciului. În final, ibericul a cedat în patru seturi, scor 3-6, 7-5, 1-6, 1-6, după 3 ore și 15 minute de joc.La 1-1 în setul 3, ibericul a rămas „înțepenit” pe teren, acuzând probleme la gamba piciorului drept.

Top 5 cele mai tari puncte ale meciului dintre Alcaraz și Djokovic, din semifinalele Roland Garros

Alcaraz nu putea cere intervenția medicului decât la pauza de după game-ul 3 și a decis să renunțe la game-ul în care urma să servească pentru a putea primi îngrijiri medicale. Problema nu a putut fi depășită, iar spaniolul a refuzat să se retragă, deși era clar că nu mai putea concura la nivel optim din punct de vedere fizic. După meci, Alcaraz a dezvăluit că nu a simțit niciodată o asemenea tensiune, dând de înțeles că prezența lui Djokovic dincolo de fileu a avut un mare efect asupra sa.

Roland GarrosAntrenorul lui Ruud a prefațat finala de la Roland Garros. Ce crede că îl poate ajuta pe norvegianACUM 2 ORE

CITEȘTE ȘI:

De ce a câștigat Djokovic la Roland Garros un break fără să joace, cu Alcaraz

Scorul s-a făcut brusc 2-1 în favoarea sârbului în setul 3, fără ca ibericul să fi servit. Arbitra Aurelie Tourte a explicat regula publicului, însă spectatorii din tribune nu au fost deloc încântați cu schimbarea de pe tabelă, astfel că au început să huiduie zgomotos pentru minute bune. Controversa „break-ului” gratuit a creat vâlvă și pe rețelele de socializare, mulți dintre internauți exprimându-și indignarea față de această regulă.

Gilles Simon a intervenit pe contul personal de Twitter și a explicat regula care a pus pe jar lumea tenisului. Fostul număr 6 ATP a transmis că în tenis, crampele nu sunt considerate o accidentare propriu-zisă. Dacă de pildă Alcaraz și-ar fi luxat glezna, ibericul nu ar fost nevoit să-și cedeze serviciul pentru a putea primi îngrijiri medicale: „Crampele nu sunt o accidentare. Acesta este și motivul pentru care pierde game-ul fără a-l juca la scorul de 1-1. Regula pe care mulți dintre voi aparent ați descoperit-o astăzi”, a scris Simon pe Twitter.

Ulterior, un internaut i-a scris francezului: „A fost sincer pentru că ar fi putut minți”, motivând că Alcaraz a fost sincer cu arbitra, spunându-i că are crampe musculare, pentru că ibericul ar fi putut simula un alt tip de accidentare, care să nu-i anuleze game-ul de serviciu. Simon a replicat: „Marea majoritate a jucătorilor ar fi mințit în locul lui. Este complet meritul lui. Dar, pe de altă parte, luându-și și mai mult timp și jucându-se cu regula, ar fi avut în continuare șanse de câștig”.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie, în direct pe Eurosport

Roland Garros”N-a fost doar de la stres”! Bartoli a explicat cum „extraterestrul” Djokovic l-a măcinat pe AlcarazACUM 3 ORERoland GarrosZverev a dat verdictul la Roland Garros! Ce șanse are Ruud în finala cu Djokovic: „Va fi presiune!”ACUM 3 ORE

Source: eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Roberto Di Matteo a prefațat finala UEFA Champions League: „Te duci la biserică și te rogi”
Next post Un american a vorbit despre mutarea lui Messi la Miami, s-a făcut de râs în direct și a devenit viral