Daniel Stanciu a venit cu documentele în direct și i-a dat o replică dură șefului Școlii de Antrenori – DigiSport

  • Premier League: TottenhamArsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Supercupa: RealBarcelona, duminică, 21:00, DGS 1

Daniel Stanciu, directorul executiv al celor de la FC Argeș, a venit în direct, în cadrul emisiunii Digi Sport Special, cu diplomele pe care Marius Croitoru le-a obținut în Moldova, certificate de UEFA.

Daniel Stanciu a adus diplomele lui Marius Croitoru

Recent, șeful Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel, declarase că Marius Croitoru nu are carnet de antrenor valabil în România, deoarece acesta și-a făcut studiile în Moldova, iar România nu echivalează acele studii.

Daniel Stanciu a venit cu carnetul de antrenor pe care Marius Croitoru l-a obținut în Moldova, dar și cu Licența A, tot din Moldova, dar care este recunoscută de către UEFA. Cu toate acestea, în România, Licența A UEFA obținută în Moldova este nulă.

În schimb, FC Argeș a fost notificată de către Școala de Antrenori să achite taxa anuală de antrenor pentru Marius Croitoru. Gest care se bate cap în cap cu afirmațiile din ultimele zile ale lui Lucian Burchel.

Domnul Burchel a făcut niște afirmații foarte periculoase. A spus că a vorbit cu Marius și nu are nicio vină. Clubul e de vină. Că am întocmit un contract ilegal, pentru că trebuia să-i cerem carnetul de antrenor.

Tocmai d-asta am făcut marele efort să aduc carnetul de antrenor al lui Croitoru. Domnul Burchel a zis că l-a cerut de la club, iar actele nu au fost trimise. Am răspuns atunci, pentru că la 20 de minute după ce a venit mail-ul de la Școala Federală de Antrenori, a venit un alt mail în care ne punea să plătim viza anuală, de antrenor a lui Marius Croitoru.

Domnul Burchel a venit și a spus că nu e echivalat. Dar cine este dânsul? Primul ministru? Ministrul Dezvoltării? Care e autoritatea care echivalează? Marius Croitoru s-a dus la chioșcul din colț și a scos acest carnet?

În primul rând, în momentul în care a fost angajat i s-a cerut Licența A și carnetul de antrenor. El a venit cu carnetul de antrenor. Scrie în regulament carnet. Acesta este contractul, care are viza Comisiei Tehnice, are ștampila de la FRF, număr de înregistrare de la club și de la LPF, și conform regulamentului privind statutul antrenorului am respectat întocmai.

Școala Federală de Antrenor ne pună să plătim această insignă de secund, care te lasă să stai pe bancă la toate jocurile, verifică și avizează acel contract al lui Marius Croitoru, și ne pune să plătim și taxa anuală, de 850 de lei. Că am și ordinul de plată.

Spuneți-mi și mie, cum nu este antrenor? Șeful Școlii de Antrenori din România spune că nu este antrenor. Noi n-am angajat o persoană de pe stradă, ci o persoană de notorietate, care activează în Liga 1 de patru ani.

Atunci, cred că era de datoria celor de la Școala Federală de Antrenori să verifice toate aceste documente, pe care și noi le-am luat în calcul. Nu poți vii acum și să spui că e ilegal contractul încheiat de FC Argeș.

Daniel Stanciu: ”Am plătit taxa anuală. Acum vine și spune că acel carnet nu este valabil”

Am plătit inclusiv taxă pentru viza anuală de antrenor. Nu mi se pare normal. Mai mult, domnul Burchel face o adresă către Comisia de Disciplină și îl cheamă pe Marius Croitoru în calitate de antrenor și este suspendat, în calitate de antrenor.

Acum vine și spune că acel carnet nu este valabil. O să-o spun și eu domnului Burchel, care bineînțeles că nu cunoaște regulamentul –  carnetul de antrenor al lui Marius Croitoru este corect, terminat în Moldova. El a făcut și Licența C, B și A, tot în Moldova

El n-a făcut un zig-zag, că nu a putut să ia carnetul în România și a plecat în Moldova. D-asta au migrat foarte mulți spre Moldova, pentru că n-aveau studiile terminate și în România nu te primea. Conducerea FRF a intervenit, a impus Școlii de Antrenori să accepte, Marius Croitoru s-a conformat, a început școala de carnet în România, de la început, de doi ani, este cursant la această școală”, a declarat Daniel Stanciu, la Digi Sport Special.

Ilie Dumitrescu, despre Marius Croitoru: ”Are sigla UEFA? Poate să antreneze oriunde”

De aceeași părere este și Ilie Dumitrescu, cel care afirmă că, dacă Marius Croitoru și-a luat licența în Moldova, de la o instituție afiliată la UEFA, atunci poate antrena oriunde fără probleme, în arealul UEFA.

Dacă o federație este afiliată la UEFA și îți dă certificatul cu chestia asta aici, sigla UEFA, poate să antreneze oriunde. Și-n Anglia, și-n Spania. În orice țară. N-ai cum. Este recunoscută”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

VIDEO: Daniel Stanciu, despre situația lui Marius Croitoru

Etichete: daniel stanciu , marius croitoru , lucian burchel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Doliu fără margini! A murit fostul antrenor al Simonei Halep: „S-a stins pe patul de… – Prosport
Next post MERCATO 2023 | Toate transferurile iernii sunt aici! Manchester City a cedat doi jucători – DigiSport