Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! – Gazeta Sporturilor

Articol de Viorel Tudorache, Marius Mărgărit – Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 18:20 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 21:34

Daniel Boloca (cel care împlinește 24 de ani pe 22 decembrie) a luat o decizie radicală. Dezamăgit că a fost folosit de Edward Iordănescu numai 6 minute, în amicalul cu Slovenia, mijlocașul a decis să nu mai răspundă convocărilor și să aștepte o eventuală solicitare de la naționala Italiei. El a fost deja convocat la un trial de italieni.

În criză de jucători, naționala României a mai pierdut un fotbalist de perspectivă. Daniel Boloca (23 de ani), mijlocașul celor de la Frosinone, a decis să nu mai răspundă la eventualele solicitări ale lui Edward Iordănescu! 

FARUL Clubul din Liga 1 l-a dat afară, Farul l-a transferat imediat: „Să nu mai aud de el! L-am alungat, dar poate-l trezește Hagi”

A fost deranjat că la cele două acțiuni în care a făcut parte din lot a fost folosit doar o dată, 6 minute, pe finalul partidei cu Slovenia (1-2) când a intrat în minutul 84, în locul lui Răzvan Marin. 

Deși selecționerul nostru l-a remarcat de mai multă vreme, l-a păstrat în lot abia la ultimele meciuri din Liga Națiunilor, din septembrie, cu Finlanda (n-a prins lotul, a stat în tribună) și cu Bosnia- Herțegovina (rezervă neutilizată).

„Măcar o jumătate de oră să-l fi folosit, nu așa, câteva minute”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă! 

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a spus Ioan Boloca pentru Gazeta Sporturilor.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Daniel Boloca

Apoi, părintele jucătorului a continuat: „Nu că e fiul meu, dar copilul chiar are talent. Are dribling. Cine îl cunoaște știe ce e capabil să facă. Nu exagerează fiindcă preferă să joace pentru echipă, să paseze rapid, să-și pună coechipierii în valoare. O să se vadă talentul lui! 

Păi, în Italia, reprezentativa Moldovei, cu tot respectul, e considerată ca fiind poate mai slabă decât o echipă de Serie C. Iar el nu a jucat deloc. În vară a avut oferte de la 4 cluburi, de la Sampdoria, Sassuolo, Torino și Udinese, dar nu a vrut clubul lui să-i dea drumul, ca să mai crească și să-l vândă pe o sumă mai mare.

Cam asta este sitația. El nu vrea să vorbească, e genul mai retras, nu vrea să supere pe nimeni, dar cam asta e situația. El nu vorbește prea bine românește, nu cred că i-a spus ceva domnului Edward Iordănescu. Asta a fost singura problemă, în rest a fost bine tratat la lot de colegi, de toți cei din jur”, a completat Boloca senior.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Ion Boloca, tatăl lui Daniel Boloca

A jucat azi în amicalul de la Coverciano

Daniel Boloca s-a numărat printre jucătorii convocați din Serie B de selecționerul Roberto Mancini, pentru un scurt trial la Coverciano (20-22 decembrie). Mijlocașul a participat miercuri la jocul-test între cei aflați în cantonament. Un semn că Mancini îl are pe radar pentru naționala de seniori a Italiei.

Daniel Boloca nu mai vrea să joace pentru România! » Tatăl jucătorului confirmă: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!”

Daniel Boloca, cu tricoul rupt, la trialul organizat de italieni

Am mai pierdut jucători

Daniel Boloca nu e singur caz de posibil internațional ratat de FRF. Karim Adeyemi (20 ani) are origini românești. Ar fi fost dispus să joace pentru România, însă prima care l-a solicitat a fost naționala Germaniei. 

Dany Gropper (23 de ani, Ludogoreț) i-a fost recomandat lui Edi Iordănescu de către Cosmin Moți. Selecționerul îl luase în calcul, dar a amânat prea mult o decizie, iar fotbalistul a ales să joace pentru țara sa natală, Israel. 

FRF a încercat să-l naturalizeze și pe Virgil Postolachi (22 ani), atacantul care joacă la UTA. Și el a ales în cele din urmă să joace pentru Moldova.

CITEȘTE ȘI: 

Diaspora întoarce spatele naționalei! Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra

FRF, în alertă! » Mancini a pus ochii pe jucătorul debutat de Edi Iordănescu: „E de interes pentru naționala Italiei”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Atacul lui Moldovan la Messi a ajuns în Argentina: Reacția unui jurnalist sud-american EXCLUSIV – Adevărul
Next post ”Ați renunța la Pintilii pentru un antrenor cu licență?” Răzvan Burleanu s-a pus în locul lui Gigi Becali și a dat răspunsul – DigiSport