Dan Petrescu și-a dat acordul să semneze cu CFR Cluj! Pe ce perioadă a prelungit… – Prosport

Dan Petrescu este pe cale să devină unul dintre cei mai longevivi antrenori din România. Finanțatorul Nelu Varga nu-și mai dorește un alt tehnician la echipă și se pare că nici tehnicianul nu mai vrea să plece de la CFR Cluj. ProSport a aflat că cei doi au discutat în perioada în care Superliga s-a aflat în pauză despre un angajament pe o durată deloc obișnuită pentru echipele din România.

Concret, Varga i-a spus lui Dan Petrescu să semneze de pe acum o prelungire a contractului care îi expiră în 2024. Această idee i-a venit finanțatorului din Gruia imediat după calificarea în primăvara europeană din Conference League. „E singurul care mi-a dat încredere că pot ajunge la obiective. Vreau să prelungim pe 5 ani”, spunea Varga pentru Fanatik în luna noiembrie.

Discuția privată dintre patron și antrenor

Din informațiile ProSport, acesta s-a ținut de cuvânt și propunerea pe care i-a făcut-o antrenorului este ca în pauza competițională să semneze un nou angajament pe perioada 2024 – 2029. Varga i-a spus lui Petrescu că îi poate asigura același salariu pe care îl încasează și acum, adică 25.000 de euro pe lună, dar că îi va crește bonusurile de performanță. Cei doi nu au stabilit încă nivelul bonusurilor, dar dorința finanțatorului este să-i propună 1 milion de euro pentru accederea în grupele Champions League.

Sursele ProSport spun că Petrescu a fost încântat de idee și și-a dat acordul verbal în fața patronului, urmând ca noul angajament să fie semnat la începutul anului viitor.

Contractul care garantează continuare investițiilor

Dan Petrescu ar urma astfel să încaseze 2,1 milioane de euro doar din salarii în cei 7 ani în care Varga i-a propus să mai rămână la CFR Cluj. Dar bonusurile pentru campionat și cupele europene îi pot dubla această sumă, dacă Petrescu repetă performanțele reușite cu campioana din ultimii 5 ani.

Se pare că Dan Petrescu a cerut doar asigurări că i se vor face transferurile pe care le dorește și că bugetul clubului va rămâne la un nivel ridicat, ca și până acum. Faptul că i se propune un contract până în 2029 reprezintă și o garanție a continuității la CFR din punct de vedere al investițiilor în club.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cine transmite la tv „triunghiularul” cu Rapid, Borussia Dortmund şi Fiorentina de pe Arena Națională – Prosport
Next post Croația – Brazilia 0-0, 1-1 d.p., 4-2 d.l.d. Rodrygo şi Marquinhos au ratat penalty-urile şi croaţii merg în semifinale – DigiSport