Cutremur puternic la granița dintre Turcia și Iran – Digi24

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,6, a avut loc vineri dimineață la granița dintre Turcia și Iran. Seismul a fost resimțit în ambele țări.

Cutremurul s-a produs la 14 km față de Khvoy, Provincia Azerbaidjanul de Vest, din Iran, zonă apropiată de frontiera cu Turcia, potrivit U.S. Geological Survey.

Turcia încă se confruntă cu consecințele cutremurelor devastatoare din februarie care au lovit partea de sud și care au provocat aproape 50.000 de morți.

Joi, un cutremur s-a produs în sud-estul Turciei, în aceeaşi zonă devastată de cutremure la începutul lunii februarie.

Seismul, cu magnitudinea 5,3, a avut epicentrul în provincia Kahramanmaras, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul seismelor recente, a precizat Autoritatea pentru managementul dezastrelor AFAD. Un reporter DPA aflat în oraşul Gaziantep a relatat că a resimţit vibraţii puternice.

Pe 6 februarie, un seism cu magnitudinea 7,7 a fost urmat la doar o oră de un alt cutremur cu magnitudinea 7,6, care a zdruncinat sud-estul Turciei şi nordul Siriei. În total, aproape 57.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar milioane au rămas fără locuinţe.

Editor : D.C.

Source: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Stop negocieri! Nu s-a putut înțelege cu șefii de la Real Madrid și va pleca gratis de pe Santiago Bernabeu – DigiSport
Next post Snapdragon 8 Gen 3 are câteva specificații dezvăluite; Ce ne rezervă CPU-ul flagship pregătit de Qualcomm? – Mobilissimo.ro