Cum ironizează fostul comandant al separatiștilor din Donbas rănirea lui Dmitri Rogozin „puțin în spatele spatelui” frontului – HotNews.ro

​Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, l-a ironizat joi pe fostul vicepremier și șef al Roscosmos Dmitri Rogozin, după ce presa de stat din Rusia a anunțat că acesta a fost rănit miercuri seara în orașul Donețk în timpul bombardamentelor ucrainene.

Dmitri Rogozin sustine ca se afla pe frontFoto: WillWest News / Profimedia Images

Ghirkin a făcut acest lucru într-o postare distribuită pe canalul său de Telegram și pe care a intitulat-o „În ceea ce privește rana domnului Rogojin în ‘zona aflată puțin în spatele spatelui’”.

„Dragii parteneri de la Kiev au demonstrat încă o dată că în mod cinic ei nu intenționează să recunoască meritele nimănui în pregătirea uimitoare a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei pentru actuala ‘operațiune militară specială’. Iar, în pofida faptului că domnul Rogozin a avut o contribuție colosală la lipsa noastră de informații [culese] din spațiu, nici măcar lui nu i s-a permis să își sărbătorească calm a 59-a aniversare în modestul restaurant ‘Shesh-Besh’ de pe linia frontului”, notează Ghirkin.

Amintim că, înainte să conducă Roscosmos din 2018 până în luna iulie a acestui an, Dmitri Rogozin a fost vicepremier al Rusiei responsabil de coordonarea industriei de Apărare a țării timp de 7 ani.

„Dacă gnomii de la Kremlin ar fi capabili să învețe din lecțiile altora, eu le-aș recomanda ceva în această privință. Dar nu poți să îi înveți nimic. Prin urmare, nu am nimic în plus de adăugat. Este posibil să sfătuiești ca atunci când ‘vizitezi linia frontului’ să petreci timp și sărbători nu în Donețk, ci în restaurantele din Rostov – este mai sigur, deocamdată”, a mai scris Igor Ghirkin.

Mesajul său a fost tradus de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

Ce a scris presa rusă despre rănirea lui Dmitri Rogozin

Agențiile de presă ale statului rus au anunțat miercuri seara că Rogozin şi un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova au fost răniţi în urma bombardamentelor ucrainene asupra oraşului Doneţk din estul ţării.

Un consilier al lui Rogozin a declarat pentru agenţia de presă TASS că viaţa acestuia nu este în pericol, dar că el a fost dus la spital.

„Un hotel dintr-o suburbie a Doneţkului, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viaţa sa nu este în pericol”, a declarat consilierul pentru agenția TASS.

Celălalt oficial rănit alături de Rogozin este Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk.

„Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a mai spus consilierul lui Rogozin.

Fostul șef al Roscosmos a declanșat un val de ironii în mediul online, inclusiv pe rețelele de socializare și canalele de Telegram din Rusia, după ce la sfârșitul lunii noiembrie a anunțat că este pe front și a distribuit fotografii cu el îmbrăcat din cap până în picioare în echipamente NATO.

Urmărește ultimele evoluții din a 302-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Victor Pițurcă, avertisment pentru Gigi Becali: „O să fie înjurat şi jignit cum nu a mai fost de mult” – Gazeta Sporturilor
Next post Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare aproape 30 de ani a fost împușcat mortal după ce a fost… – Digi24