Cum au ajuns maghiarii la concluzia că UEFA le-a dat voie să afișeze steagul Ungariei istorice! ”Nu au fost sancționați” – DigiSport

  • Fotbal: Italia – Anglia, joi, 21:45, DGS 1

  • Fotbal U20: Portugalia – România, joi, 17:00, DGS 1

Mai mult, UEFA le-a transmis maghiarilor că vor fi sancționați dur dacă vor apărea astfel de drapele pe stadioane. Cu toate acestea, Federația din Ungaria susține în continuare că forul cu sediul la Nyon ar fi de partea sa în această speță.

De ce consideră maghiarii că UEFA le-a dat voie să afișeze steagul Ungariei istorice

Din informațiile lui Radu Naum, moderatorul emisiunii Fotbal Club, maghiarii nu au primit o înștiințare din partea UEFA, așa cum pretind, ci au interpretat în favoarea lor un caz petrecut în urmă cu un an, în urma căruia Comisia de Disciplină nu i-a pedepsit.

A existat un meci al Ungariei cu Italia, unde ei au afișat astfel de bannere, steaguri cu granițele `Ungariei Mari`. Cazul a ajuns la Comisia de Disciplină, unde nu au fost sancționați. Drept pentru care Federația maghiară a spus că, dacă nu e interzis, înseamnă că e permis.

Dacă ați fost atenți, în comunicatul lor se spune: `Atenție, nu avem voie să folosim decât un banner în care e profilul Ungariei Mari. Nu scrieți nimic, nu puneți niciun simbol. Altfel, vom fi sancționați`. De ce? Pentru că la acel meci așa a fost prezentat acel banner.

I-au întrebat și după aceea pe cei de la UEFA. Ăia nu au zis `nu`, au zis că asta a fost decizia Comisiei de Disciplină. Nu le-au zis clar că nu au voie, cum fac acum. De aici ei au tras concluzia că ei pot face chestiunea asta”, a punctat Radu Naum.

VIDEO De ce cred maghiarii că UEFA le-a dat voie să afișeze steagul Ungariei istorice

Mesajul UEFA, după ce Federația de Fotbal maghiară anunțase că harta Ungariei istorice se poate afișa pe stadioane

Theodore Theodoridis, secretar general al UEFA, a semnat o scrisoare prin care forul de la Budapesta este avertizat că va suporta consecințe disciplinare dacă se vor  afișa pe stadioane astfel de steaguri sau bannere.

”Dragă domnule,

În legătură cu precedenta noastră corespondență din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca „Ungaria Istorică” și „Ungaria Mare” în cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastră totală, am aflat de existența mai multor știri care prezintă un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri și bannere la competițiile pe care le organizează.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau bannere la orice meci organizat de UEFA.

În ultimul rând, așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, va fi de competența organismelor disciplinare independente să evalueze și să impună eventuale sancțiuni în acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate,

Theodore Theodoridis
Secretar General UEFA”, este scrisoarea celor de la UEFA, conform playsport.ro.

Ce susțin maghiarii

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat că UEFA a aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale.

MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea UEFA şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la această speță și a primit răspunsul.

„În ceea ce priveşte permiterea afişării simbolului istoric, MLSZ a solicitat o poziţie clară de la UEFA şi FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizaţii au recunoscut că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale blazonului Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor şi inscripţiilor suplimentare plasate pe drapele, precum şi scandărilor fanilor. Ca urmare a negocierilor, federaţia va permite introducerea în stadion a bannerelor care simbolizează respectul pentru Ungaria istorică şi solidaritatea cu suporterii de peste graniţă”, se arată în comunicatul publicat de MLSZ.

De asemenea, comunicatul precizează și care sunt cele 4 condiții care trebuie îndeplinite:

  • să conțină doar harta Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții
  • pe ele pot fi doar culorile roșu, alb și verde
  • acesta trebuie prezentat, în modul obișnuit, cu conținutul și controlul pentru prevenția focului
  • drapelul de pe stadion nu poate să împiedice fanii de pe stadion să urmărească meciul

„În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este pus pe drapel, atașat lui sau pe lângă el, va duce la măsuri disciplinare, astfel fanii noștri se protejează pe ei, alți fani din jurul lor, în mod contrar fac rău atât echpei cât și precepției asupra fotbalului maghiar. Pe lângă asta, Federația cere fanilor să se abțină de la toate formele de ură sau excludere. Ura nu este o cale!”, se mai arată în comunicatul emis de Federația Maghiară de Fotbal.

Etichete: uefa , steag ungaria , ungaria istorica , federatie ungaria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Orașul fără formație în primele două ligi, stadion de 25 de milioane de lei! ”Avem echipă, avem valoare” – DigiSport
Next post ”Mai bine tăceai” / ”Așa îmi spui tu mie?”. Dialog între Bogdan Stelea și Anghel Iordănescu – DigiSport