Cine este milionarul din Ploiești care s-a sinucis în propriul hotel. Suferea de depresie și nu avea datori – STIRILEPROTV.RO

Un cunoscut om de afaceri din Prahova, milionar în euro, a fost găsit fără suflare, în apartamentul său dintr-un hotel al cărui proprietar era în Ploiești.

Milionarul şi-a pus capăt zilelor, spun anchetatorii, care trebuie să stabilească acum motivele sinuciderii. Familia pune tragica întâmplare pe seama unei depresii netratate și neagă zvonul că datoriile l-ar fi împins la moarte.
 

Milionar în euro, Doru Morcovescu era considerat unul dintre bogații României cu afaceri în turism și comerț. Deținea cinci hoteluri, două restaurante, două baze de agrement și un centru comercial.

Citește și

În vârstă de 60 de ani, Morcovescu își împărțea timpul între aceste afaceri pe care le avea în Ploiești, Slănic Prahova și Vălenii de Munte. În ultimele zile se ocupase cu pregătirea petrecerilor de Revelion în localurile lui. Era vesel, ca de obicei – spun apropiații.

Pro TV

Cine este milionarul din Ploiești

Doru Morcovescu avea 60 de ani şi deţinea mai multe hoteluri şi localuri în Ploieşti şi Slănic Prahova. În urmă cu 13 ani, omul de afaceri apărea într-un top al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la aproximativ 140 de milioane de euro.

În ultima vreme, veniturile sale nu mai erau atât de mari, spun apropiaţii familiei, dar milionarul ducea o viaţă fericită alături de soţia, fiica şi fiul său.

Joi seară, liniştea familiei a fost tulburată de vestea îngrozitoare că milionarul a fost găsit fără suflare în baia apartamentului din hotelul său.

Pro TV

Un angajat al hotelului este cel care a urcat în apartamentul omului de afaceri şi a făcut macabra descoperire. Imediat a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Un echipaj de la ambulanţă a venit la faţa locului, din păcate era prea târziu.

Dr. Ruxandra Rădulescu, medic SAJ Prahova:Am găsit victima decedată, cu semne ireversibile ale morţii, fapt pentru care nu s-a mai început resuscitarea cardio-respiratorie”.

Fiica milionarului susține că tatăl său nu era îndatorat la cămătari, aşa cum s-a vehiculat după moartea sa, şi crede că de vină pentru tragedie este depresia de care suferea şi pe care nu a tratat-o.

Alexandra Morcovescu, fiica omului de afaceri: „Nu ne-am aşteptat niciodată la aşa ceva”.

Reporter: Nu era îngropat în datorii?

Alexandra Morcovescu, fiica omului de afaceri:Nu. Cred că a fost o depresie de mai mulţi ani”.

Cunoscuţii şi rudele milionarului nu îşi explică tragedia, mai cu seamă că îşi făcuseră planuri împreună pentru noaptea dintre ani.

Cornel Manolescu, cumnatul omului de afaceri decedat: „Aveam evenimente la toate locaţiile. Efectiv nu ştim ce să spunem”.

Alina Vasile, nepoata omului de afaceri: „Şi-a dedicat toată viaţa familiei, afacerilor. Era foarte bine. A fost un şoc şi pentru noi”.

Florin Simion, angajat al omului de afaceri: „Era un om de nu se poate. Printre puţinii oameni care ne-a ajutat şi pe noi, comunitatea. Nu avea nicio datorie”.

Ciprian Bălan, prieten al omului de afaceri: „Un om extraordinar. A venit, a dat noroc cu noi la masă, stăteam toţi. A stat, a râs, vorbea despre Revelion”.

Nu mai avea datorii și dăduse chiar și prime de Crăciun

Doru Morcovescu era considerat în Prahova un antreprenor de succes. Acum 12 ani apăruse într-un top al românilor cu cele mai mari averi.  Averea sa fusese estimată la o sută de milioane de euro. În anii care au urmat afacerile nu i-au mai mers însă așa cum și-ar fi dorit iar pandemia l-a afectat mult.

Cristi Păun, angajat: „În pandemie i-a fost greu, una că dânsul îi era frică să nu contacteze virusul, iar doi, lipsa de activitate.” 

În 2021, compania lui Morcovescu mai avea doar jumătate dintre cei 150 de angajați cu care intrase în pandemie. Anul 2020 s-a încheiat pentru Doru Morcovescu cu o pierdere de aproape 1 milion de euro. Totuși, fata lui susține că nu problemele financiare l-ar fi doborât. 

Alexandra Morcovescu: „Tata era un om foarte puternic, cred că a fost o depresie de mai mulți ani pe care n-am observat-o.”

Florin Simion, angajat: „Datorii, nu, sunt plătite de mult. Nu avea nicio datorie.”

Angajații spun că anul acesta omul de afaceri se redresase. A dat chiar și prime de Crăciun.

Tiberiu Mocanu, angajat: „Au fost mereu salariile date la timp, a fost dl. Doru un om deosebit, chiar eu înainte am fost, am lucrat, i-am făcut cafea, totul normal, am vorbit despre ce facem de Revelion.”

Afacerile lui Doru Morcovescu vor fi preluate de copiii lui, care au anunțat că doresc să ducă mai departe tot ce a construit tatăl, în 30 de ani de muncă.

Milionarul nu a lăsat niciun bilet de adio în care să îşi motiveze gestul şocant. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Citatele memorabile lăsate de Pele + Pe cine considera un fotbalist mai bun decât el și Diego Maradona – DigiSport
Next post Editorial Cătălin Tolontan: Și noi am jucat cu Pelé – Gazeta Sporturilor