CFR Cluj îl cumpără pe favoritul lui Gică Hagi! Ce transfer face Nelu Varga pentru… – Prosport

CFR Cluj îl transferă pe Bogdan Țîru, favoritul lui Gică Hagi pe vremea când evolua la Viitorul Constanța, în schimbul sumei de 250.000 de euro.

CFR Cluj îl cumpără pe Bogdan Țîru de la Jagiellonia! La cât poate ajunge suma de transfer

CFR Cluj nu pierde vremea pe piața transferurilor și, după ce l-a adus pe Anton Maglica (31 de ani), un atacant croat care a evoluat ultima dată la APOEL Nicosia, îl va cumpăra și pe Bogdan Țîru. Fostul căpitan al lui Gică Hagi de la Viitorul mai avea contract cu polonezii de la Jagiellonia până în vară.

Negocierile dintre Țîru și CFR Cluj, anunțate în exclusivitate de ProSport, s-au finalizat în cursul zilei de miercuri, iar Dan Petrescu va avea la dispoziție un nou jucător cu mare experiență pentru nivelul Superligii.

Din informațiile ProSport, prețul fundașului central intrat în ultimele luni ale contractului a fost unul decent: 250.000 de euro. Suma poate crește până spre 350.000 de euro dacă performanțele ardelenilor cu internaționalul român în echipă vor fi unele importante.

Țîru va avea un salariu de 260.000 de euro pe an

De ce a insistat Dan Petrescu pentru transferul lui Bogdan Țîru? CFR Cluj a reușit prin aducerea jucătorului de 28 de ani să adauge lotului un fotbalist polivalent, care poate acoperi 4 zone ale terenului: ambele părți centrale ale defensivei, banda dreapta a apărării și, la nevoie, chiar zona destinată mijlocașului închizător.

În plus, pentru Petrescu a contat foarte mult că Țîru a fost „școlit” de Gică Hagi și că are în palmares titlul, Cupa României și Supercupa României cu Viitorul. Deși în Polonia ascensiunea sa s-a oprit și nu și-a atins potențialul pe care îl avea conform așteptărilor ”Regelui”, Țîru va fi cu siguranță o garanție pentru blocul defensiv al campioanei.

Din acest motiv, Nelu Varga a fost de acord să îi achite, conform surselor ProSport, un salariu anual de 260.000 de euro la care se vor adăuga bonusurile de performanță.

Gică Hagi, în conflict cu selecționerul Cosmin Contra din cauza fundașului

Fost căpitan la Viitorul, Bogdan Țîru a fost printre favoriții lui Gică Hagi. La un moment dat, acesta chiar a intrat în conflict cu selecționerul de la acea oră pentru faptul că nu i-a convocat pe fiul său, Ianis, și pe Țîru la echipa națională.

Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul, în unele meciuri avea 100% dueluri câştigate. Dă-i o şansă! Am văzut jucător convocat care a avut două ieşiri periculoase, cu băutură. Se îmbată de două ori, dar trebuie să fie la lot. Să mă scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie să facă Ţîru, să se îmbete şi el? Învăţ lucruri în România care nu au nicio legătură cu performanţa. Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Tu nu te pui în mintea lui Ţîru? Mă scuzi, este de la campioana României, nu de la o echipă care nici nu a intrat în play-off. A jucat titular la toate loturile naţionale, de zece ori mai mult decât ăla pe care l-ai luat”, a afirmat Hagi în 2018.

350.000 de euro este cota lui Bogdan Țîru, în acest moment, conform site-ului de specialitate transfermarkt

Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post ”Regele ficatului” s-a îmbogățit pe seama unei minciuni și acum a venit ”nota de plată” – DigiSport
Next post Ionuț Radu, la mare căutare. Două cluburi din Ligue 1 și La Liga s-au înscris în cursa pentru semnătura sa – DigiSport