CES 2023: HTC anunță Vive XR Elite – Headset VR / AR cu hardware propriu, rival pentru Meta Quest Pro – Mobilissimo.ro

În acest an HTC a lansat un nou headset de realitate augmentată în cadrul CES 2023, rival pentru casca Meta Quest Pro prezentată recent de către Mark Zuckerberg. Se numește HTC Vive XR Elite, vine cu hardware propriu, este ușoară și mai ieftină față de varianta celor de la Meta. Detalii avem în rândurile ce urmează.

Headset-ul HTC Vive XR Elite cântărește doar 625 de grame, fiind cu 13% mai ușor decât rivalul său de la Meta. Primim aici un display 4K cu refresh rate de 90Hz și unghi de vizualizare de 100 grade. Există 4 camere FOV orientate spre exterior pentru tracking-ul încăperilor, iar ochelarii sunt livrați cu două controllere wireless care monitorizează mișcările mâinilor. O cameră color e amplasată în partea din față, permițând utilizatorilor să utilizeze aplicații AR (sau MR / Mixer Reality). 

Conform HTC, bateria este amplasată în partea din spate, contra-balansând greutatea headset-ului, iar ea e detașabilă. Autonomia căștii ajunge până la 2 ore, iar alimentarea se realizează la 30W prin intermediul unui port USB-C. Există aici și difuzoare care suportă acustică 360, iar headset-ul aduce lentile cu dioptrii ajustabile. Astfel, utilizatorii purtători de ochelari de vedere pot folosi casca fără a-i purta, conform prescripției de la medicul oftalmolog.

Momentan casca nu are tracking pentru expresiile faciale sau ochi, însă HTC va lansa un add-on în următoarele luni. HTC XR Elite poate fi folosit de sine stătător, având hardware-ul necesar pentru a susține sistemul de operare și interfața care conține câteva aplicații AR / VR. Totuși, headset-ul poate fi conectat la un PC prin USB-C pentru a juca jocuri în format VR

De asemenea, se pot conecta smartphone-uri prin Bluetooth, iar conținutul urmărit să fie redat în mediul virtual. Astfel, ne putem uita la seriale pe un display mai mare de oriunde și chiar juca jocuri mobile, 100 de titluri putând fi controlate prin intermediul joystick-urilor. Există și o listă destul de lungă de smartphone-uri compatibile care se pot conecta la headset, aici!

Prețul headset-ului HTC Vive XR Elite este de 1100 de dolari și va fi disponibil spre achiziționare curând. Spre comparație, rivalul Meta Quest Pro, se vinde pentru 1500 de dolari. 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Război în Ucraina, ziua 317. Kievul spune că trimiterea vehiculelor germane de luptă „Marder” în… – Antena 3 CNN
Next post Mihai Rotaru atacă: „Dacă cei de la FCSB ar fi interziși în cluburi, la alcool, jumătate dintre ele ar da – Gazeta Sporturilor