Butonul ascuns din fiecare masina care reduce consumul de carburant. Multi soferi nu stiu de el – Realitatea.NET

Potrivit acestora, butonul ascuns care reduce consumul de benzină sau motorină se află, de fapt, se află la sistemul de aer condiționat.

Odată activat, poate reduce consumul de combustibil, în special în cazul călătoriilor scurte. Explicația stă în faptul că un sistem de aer condiționat consumă din energia motorului, ceea se înseamnă mai multă motorină sau benzină, ori energie electrică în cazul vehiculelor electrice.

Sistemul funcționează de obicei prin preluarea aerului exterior și apoi încălzirea sau răcirea acestuia.

Butonul este de obicei situat în jurul cadranului de aer condiționat care permite șoferului să seteze temperatura internă. Acesta are o imagine a unei mașini cu o săgeată în interiorul ei.

Utilizarea butonului va contribui la reducerea consumului de combustibil, deoarece solicită mai puțin motorul mașinii. Principiul este același pentru mașinile electrice, deoarece aerul condiționat va solicita mai puțin bateria.

Odată activată opțiunea, sistemul de aer condiționat va folosi aerul din interiorul mașinii, trăgându-l prin gurile de ventilație, în timp ce intrarea aerului din exterior, deci mai rece, este oprită.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Alexandru Ișfan și-a oficializat relația! Mesajul noii iubite a fotbalistului de la FC Argeș: „E al meu!” – Gazeta Sporturilor
Next post Putin, mesaj de Anul Nou plin de ură la adresa Vestului: Puterile occidentale se folosesc de Ucraina pentru – Mediafax