Beijingul amenință cu represalii după ce mai multe țări au impus teste COVID-19 pentru călătorii din China – HotNews.ro

Beijingul a condamnat marţi impunerea prezentării de teste negative COVID-19 pentru călătorii sosiţi din China la intrarea pe teritoriul mai multor ţări, avertizând că ar putea recurge la „contramăsuri” drept represalii, relatează AFP.

Coronavirus ChinaFoto: Koki Kataoka / AP / Profimedia

„Unele ţări au impus restricţii de intrare numai pentru călătorii chinezi. Acest lucru nu are o bază ştiinţifică şi unele practici sunt inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, adăugând că China ar putea „recurge la contramăsuri, pe baza principiului reciprocităţii”.

China şi-a menţinut graniţele în mare parte închise pentru cetăţenii străini din 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Ţara nu a eliberat vize turistice de aproape trei ani şi impune o carantină obligatorie la sosire.

Aceasta măsură de izolare va fi ridicată pe 8 ianuarie, însă va fi necesară în continuare prezentarea unui test de screening efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul chinez.

La trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa draconică supranumită „zero COVID”. După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite, Canada şi Coreea de Sud, au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China, notează Agerpres.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Pilotul de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil – Digi24
Next post Nicolas Popescu n-a rezistat decât 4 meciuri la Voluntari » Fiul lui Gheorghe Popescu s-a întors la Farul Cons – Gazeta Sporturilor