ASUS a prezentat prima brăţară cu senzor de puls digital: VivoWatch 5 Aero – connect

A trecut ceva vreme de când ASUS nu a mai scos un ceas de fitness, dar azi se revanşează cu „the next best thing”. E vorba despre o brăţară de fitness, cu o modalitate inedită de măsurare a pulsului: una digitală.

Până acum toate ceasurile şi brăţările de fitness aveau senzorul de puls în spate, folosind tracking prin laser pentru a măsura contracţiile şi dilatările la nivel vascular (în principal capilare) din piele. Odată cu sosirea lui ASUS VivoWatch 5 Aero se schimbă modalitatea de tracking de puls. Acum avem un tracker care ia pulsul din deget, fix ca echipamentele prezente în unele spitale sau… ca pulsoximetrul popularizat în pandemie.

ASUS afirmă că senzorul de puls folosit aici ar fi unul unic, special. VivoWatch 5 Aero face şi citiri la nivel de EKG şi PPG. E vorba despre un senzor certificat medical aici, cu un element electric cu triodă. Toţi metricii sunt măsuraţi pe o anumită perioadă de timp şi livraţi apoi ca un rezumat, în stil Garmin Health Snapshot. Dispozitivul nu se opreşte aici: va măsura şi saturaţia de oxigen a sângelui, calitatea somnului, nivelul de stres, plus performanţa sportivă.

Nu e clar dacă are şi GPS, dar ştim că are un corp certificat 5 ATM. ASUS promite o autonomie de 7 zile cu o încărcare. Are ecran OLED de 0.96 inch, de tip passive matrix şi suportă curele din silicon cu lăţime de 15 mm.

Produsul costă 120 de dolari şi se vinde doar în China deocamdată.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Situație disperată la Rapid: campioana României la handbal feminin a rămas blocată în Norvegia, după meciul excepțional cu Storhamar, din Liga Campionilor! Ce s-a întâmplat: „Nu găsim soluții!” | EXCLUSIV – Prosport
Next post Petrolul – U Craiova 1948 1-1. ”Lupii galbeni” au avut gol anulat și au jucat în inferioritate numerică pe final – DigiSport