Armata rusă anunță că a ”eliberat” satul Bakhmutskoye, punct important din apropierea districtului Bak – STIRILEPROTV.RO

Cartierul General al Apărării autoproclamatei Republici Populare Donețk (DPR) a anunțat pe canalul său Telegram că satul Bakhmutskoye, situat în vecinătatea Soledar, a fost ”eliberat”, scrie presa de propagandă din Rusia.

„În 9 ianuarie 2023, Forțele Armate Ruse au eliberat Bakhmutskoye pe teritoriul Republicii Populare Donețk”, scrie Ria Novosti.

Acest sat este situat la nord-est de importantul nod de transport Bakhmut. Prin acest oraș trece o rețea de drumuri și căi ferate, prin care se aprovizionează gruparea de trupe ucrainene din Donbass.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, duminică, că ar fi ucis peste 600 de militari ucraineni

 

Oficialii de la Kiev dezmint afirmațiile Moscovei. Iar mai mulți jurnaliști străini, aflați la fața locului, spun că Rusia a ratat de fapt țintele, și nu sunt semne că ar fi ucis soldați ucraineni.

Confruntările au continuat în ultimele zile, deşi Vladimir Putin anunţase un armistiţiu cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, pe care ambele tabere l-au sărbătorit pe 7 ianuarie.

Citește și

Presupusul atac al Moscovei vine ca răspuns la lovitură dată de ucraineni la Makiivka – unde rușii spun că au pierdut 89 de soldați. Kievul susține că au fost de fapt 400.

Igor Konashenkov, Ministrul Apărării din Rusia: „Ca răspuns la lovitura criminală a regimului de la Kiev împotriva punctului de desfășurare temporară a personalului militar rus în așezarea Makiivka a Republicii Populare Donețk în primele minute ale anului 2023, comandamentul Grupului Unificat al Forțelor Ruse a efectuat o operaţiuni de represalii. În urma unei lovituri masive cu rachete asupra unor baze temporare ale unităților ucrainene, peste 600 de militari ucraineni au fost uciși”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post La mai puțin de o lună de la încheierea Cupei Mondiale, Ivana Knoll rupe tăcerea: ce mesaje îi dădeau fotbaliștii – DigiSport
Next post Mărire și decădere. A fost un puști-minune al fotbalului, acum e manager de fast-food, la 26 de ani – DigiSport